Vraag een doorsnee Nederlandse vrouw op welk lichaamsdeel zij trots is, en ze antwoordt: “ik ben nergens trots op,” om vervolgens de gemoedstoestand aangaande het eigen lijf te typeren als ‘opgelaten’, ‘schaamtevol’ en ‘minderwaardig’.
Nu weten wij van HoeMannenDenken maar al te goed dat jullie vrouwen onzekere en labiele wezens zijn. Oké, jullie zijn naar eigen zeggen volwaardig geëmancipeerd, maar de natuurlijke opdracht om mooi te zijn, is simpelweg te zwaar voor jullie.
Daarom heeft elke vrouw een man nodig die haar helpt het eigen lichaam in het juiste perspectief te zien, want zelf is zij daartoe niet in staat. Ook hier weer harde cijfers, aangeleverd door het Wetenschappelijk Bureau van HoeMannenDenken.
Zo blijkt dat 79 procent van alle vrouwen schaam- en okselhaar lelijk en afstotelijk vindt. En 40 procent van hen omschrijft zweet als het meest afgrijselijke wat er is. Allemaal zaken die toch standaard deel uitmaken van het menselijk lichaam.
Vrouwen en zelfacceptatie, het zijn twee onverenigbare zaken. Waarschijnlijk daarom is het jullie diepste wens er uit te zien als een paspop in de etalage van Hennes & Mauritz. En als dat niet kan, dan maar over straat zoals Connie Breukhoven of Sylvie Meis. Ja, wij mannen hebben nog veel werk te verzetten wanneer het gaat om de zelfacceptatie van de Nederlandse vrouw. Ze kunnen het simpelweg niet alleen.
Cursus zelfacceptatie voor de Nederlandse vrouw
Daarom heeft het Wetenschappelijk Bureau van HoeMannenDenken een cursus ontwikkeld, gebaseerd op het natuurlijke fenomeen dat vrouwen niets liever doen dan zichzelf met anderen vergelijken.De cursus beslaat slechts één dag en gaat als volgt: meld je aan en één van onze redactieleden strijkt met jou, koelbox, windscherm en twee strandstoelen neer op het strand van Scheveningen. Niet zomaar ergens, nee, precies tussen de dikke vrouwen.
Wat wij voor jou doen
Als vrouw kijk je je ogen uit terwijl jouw rots in de branding van HoeMannenDenken fluisterend commentaar levert. Hij wijst je op een dame met een pens als een gletsjer. “Moet je die daar zien,” zegt hij dan bijvoorbeeld, “die is pas dik. Wat een vetkwabben. Nee, zo heeft Rubens het niet bedoeld.”Daar knapt een beetje vrouw al behoorlijk van op. Ook plastische beschrijvingen van dikke dames die gaan zwemmen, zullen de revue passeren. “Zie je dat? Het is net een homp kruiend vlees. Nee, die mevrouw loopt niet. Het is haar vlees dat over het strand richting water klontert.”
Daarna ga je samen met de redacteur van HoeMannenDenken bij de friettent kijken naar dikke dames die patat eten. “Toch wel makkelijk,” kunnen jullie dan tegen elkaar zeggen, “als je geen figuur hebt, hoef je er ook niet op te letten”.
Na zo’n dagje strand kan je er gegarandeerd weer een tijdje tegen. Dankbaar voor zoveel steun en bevestiging is natuurlijk op zijn plaats.
Kosten
Het is dan ook de bedoeling dat je de redacteur van HoeMannenDenken in natura betaalt. Je schurkt je eens lekker tegen hem aan. “Wat ben ik je dankbaar voor deze geweldige dag,” zeg je dan bijvoorbeeld.En de redacteur van HoeMannenDenken?
Hij lacht eens, plukt aan zijn borst-, schaam- en rughaar, laat een boer en wrijft over zijn bierbuikje. Waarna jij, vrouw, liefdevol alle pukkels op zijn rug uitknijpt en een kratje bier voor hem haalt in de buurtsuper.
Whahahaaa! Nog een oplossing voor de aanmelding van ‘dikke dames’ ?……