In ons nijvere streven de hedendaagse vrouw te begrijpen bestuderen wij talloze vragen. De vrouw zit tenslotte vol mysteries, kent ongekende dieptes waar geen mannelijke bathyscaaf toereikend voor is en stelt veelvuldig vragen waar ons haar van uitvalt. Al is dit stukje niet bedoeld om mannelijke kaalheid te verklaren, geven we dit gegeven toch even mee.
Dat vrouwen af en toe flinke theeleuten kunnen zijn is ook bekend. Zoals mannen eindeloos over bier kunnen ouwehoeren, is thee naast een gezonde drank ook een bron van vrouwelijke conversatie. Waarin diversen smaken langs elkaar worden gelegd, de ervaring van dubbelwandige glazen wordt gedeeld (je kunt het meteen vasthouden én er doorheen kijken!) en waar de vrolijkheid van takjes verse munt de revue passeert.
Thee is lekker, maar soms ook vies. Vieze thee is akelig mysterie en leidt tot een doodlopende discussie. En die discussie, lieve dames, snoeren wij hier vandaag de mond. Want het geheim is ontrafeld heur! Dankzij de noeste inspanningen van de nijvere professor Selena Ahmed (yep, that’s her on the picture), te vinden op de Montana State University. Nooit van gehoord? Niet bijster gek. Zolang de Montanezen zich met nevenstaande flutonderzoekjes bezighouden zal dat nog wel even zo blijven.
Want wat heeft Selena ontdekt? Dat als het hevig heeft geregend in de herkomstgebieden van thee, deze thee niet alleen minder lekker wordt, maar ook ongezonder. Maar echt: veel regen = vieze jakkiebah thee. Hoe dan ook, mocht de volgende keer een van theeleutvriendinnen mekkeren dat de thee anders smaakt, dan heb je hier je antwoord. Graag gedaan!