Le champignon, de agaricus bisporus, de eetbare schimmel. Lekker spul is dat. Ik gooi het door mijn gebakken aardappels, door een omelet of ik maak er saus van voor bij de biefstuk. Zelfs rauw schijn je ze te kunnen vreten. Je vindt de schimmelvrienden in het koelvak bij de overige verpakte groenten, meestal in een blauw plastic doosje.
Maar WAAROM op deze lieve aarde zit daar zo’n ongelukkig dekseltje op? Het deksel is gemaakt van doorzichtig plastic, zit op 4 of 6 plaatsen vastgesmolten en als je het lostrekt IS ER GEEN ENKELE MANIER OM HET WEER NORMAAL TE LATEN SLUITEN!
Dat deksel moet er toch echt af, wil je die agaricus bisporus uit hun verpakking halen, op je bord krijgen en in je gezicht stoppen, tenzij je de onderkant van het bakje er uit wilt snijden maar dat lijkt me dan weer onzinnig want dat doet het hele idee van een deksel teniet, maar als je dan een deksel maakt, zorg dan op z’n minst dat het functioneert. Stelletje hersenloze verpakkings-ingenieurs, met je verstand van een champignon. Of ben ik nou zo dom?
Gewoon het dekseltje omdraaien. Dat weet toch iedere man!
Ja sukkel: https://www.youtube.com/watch?v=ZtzPzHIVqBw