Ach, de zomer. Waar koude pilsenrakkers smeulende barbecues begeleiden, waarop sissende lamsworstjes gebroederlijk naast intens gemarineerde sateetjes liggen. Waar roséetjes proosten met kundig gemixte mojitos, waarvan de verse munt je smaakpapillen kietelt.
De zomer, waar smaakvolle afkoeling komt in de vorm van een Raketje of een perenijsje – die we eens te meer serveren in een longdrinkglas met ijskoude wodka. Waar een rijk gevulde maaltijdsalade viert dat het warmste seizoen overstroomt van heerlijke producten en een toevloed van verse vruchten je tafel mag vullen.
Dat de zomer omkomt in een overvloed aan de meest uiteenlopende glorieuze smaken, dat mag duidelijk zijn. En waar kiezen de lamlendige chipsbakkers bij Lays voor, om de de smaak van de zomer op een voetstuk te zetten? Voor een ‘stokbroodje kruidenboter’. Da fuck?! Komen die gasten dan écht nooit uit 1984 gekropen? We vermoeden dat de tapenade al op was, maar dat de smaakpapillen van de pieperschillers niet verder dan hun eigen stoeprand komen, merkten we vorig jaar al op. Was ‘proef de zomer’ nou werkelijk niet naar iets avontuurlijkers te vertalen dan een oubollig, droevig stokbroodje kruidenboter? Of zijn ze daar in het smaakjeslab van Lays allemaal boven de 110 jaar oud? De smaak van de zomer, tss…
Het wachten is op de smaak “Huzarensalade”…Yek yek…