Leuk dat massaal gereageerd wordt op mijn adviezen. Al dan niet positief, maar ik heb in de loop der jaren een olifantenhuid ontwikkeld, dus ik kan wel wat hebben.
Deze keer een vraag van Lisette Doesjbek:
Beste dokter Goedhard,
waarom kijken mannen altijd naar borsten?
Greetz, Lisette
Beste Lisette,
Wat ben je lekker kort van stof! Zien we dit terug in je kledingkeuze? Zo ja, dan is dat je antwoord. Jij denkt dat mannen naar je borsten kijken, maar ze staren voornamelijk naar je naakte huid.
Flauw natuurlijk. Maar een gebbertje moet kunnen. Op zijn tijd.
Mannen kijken naar borsten.
Het klopt. Sterker nog; mannen weten eerder je cupmaat te raden dan de kleur van je ogen. Wij kunnen daar niets aan doen. Dat is genetisch bepaald. Zelfs als je in burkini op het strand ligt, staren mannen naar de twee bulten die fier onder het dikke stuk stof prijken.
Dat komt omdat borsten baby’s voeden.
Als jij een fijne partij hout voor de deur hebt, betekent dit bijna automatisch dat je voldoende melk voor de eventuele kroost kunt aanmaken. Zeker als je er een tweeling uit poept.
Dat scheelt de man veel gejaag op moeilijk te vangen wild. Destijds, in de oertijd.
Met andere woorden; hoe groter de jopen, hoe minder de man hoeft te doen. En je weet vast uit ervaring dat de man lui is. Of stoor jij je niet aan het feit dat je vent nooit ofte nimmer de spullen die jij op de trap gelegd hebt mee naar boven sjouwt als hij toch naar boven loopt?
(tip; vraag het hem in plaats van te verwachten dat hij dat uit zichzelf doet. Doen mannen niet; dingen uit zichzelf.)
Nu – met alle merken babyvoeding – zijn grote borsten niet meer noodzakelijk. Maar mannen blijven staren naar tieten.
Niet omdat we daar geil van worden, maar omdat het ons vertelt hoe vaak we op de bank kunnen blijven liggen als de baby weer eens loopt te krijsen om voeding.
hoe groter de tiet, hoe luier de man.
Luier.
Snap je hem?
Paddaboem – pats!
Gebbertje. Dat moet kunnen. Op zijn tijd.
(Volg mij op Twitter: @DokterGoedhard)
Gebbertje? Weer wat geleerd.