
Bron: Pixabay.com
De boze #Hema-tweets vliegen me om de oren. Wat denken deze mensen? Dat ze op de volgende verjaardag voor hun neefje per ongeluk met een roze tutu voor hem aan komen zetten? Niemand die ze meer waarschuwt over wat hoort.
De HEMA is een gezond bedrijf en weet – anders dan de V&D bijvoorbeeld – het hoofd boven water te houden door zichzelf continu te herontdekken zonder de doelgroep te verloochenen. Als zij iets veranderen, dan vraagt de klant daar in zekere zin dus om. Een kruidenier kan zich echte idealen nou eenmaal niet veroorloven.
Dat de diverse kinderkleren die ze verkopen nu bij een bordje ‘kids’ hangt – en niet meer bij jongens of meisjes – is een verandering van niks. Het assortiment verandert niet, de spullen worden enkel niet meer in duidelijk hokje geplaatst. Een kleine logische aanpassing op een langzaam veranderende maatschappij.
Ouders en kinderen mogen nu zelf bepalen voor wie ze welke kleren aanschaffen. Het ‘ergste’ dat kan gebeuren is dat je een kledingstuk koopt dat op het schoolplein als niet jongens- of meisjesachtig genoeg wordt gezien. Het ergste wat kan gebeuren is dus dat ons zwart-witte wereldbeeld iets minder wordt doorgegeven.
Slim bedacht weer van de winkelketen. Iets wat helemaal geen nieuwswaarde heeft, komt vandaag enorm onder de aandacht. Het stoom komt in ieder geval van vele #Hema-tweets af. De onschuldige verandering wordt door velen gezien als een aanval.
Goed gezien van het bedrijf. Ze zijn vast niet zo verbaasd als ik. Slechte reclame bestaat niet. Er wordt nu de hele dag door boze mensen gratis PR bedreven.
Deze gekke reacties tonen mooi aan hoe commerciële belangen een maatschappelijke discussie aan kunnen zwengelen. Er broeit iets en een bedrijf speelt daaropin. Klasse Hema! Met weinig middelen de aandacht naar je toetrekken, met een zinnig vraagstuk nog wel. Dat de tompoucen en de rookworsten de komende weken de deur uit moge vliegen. En de kidskleding natuurlijk.
Ja nou, maar cultuurmarxisme en zo, levensgevaarlijk voor het Avondland en de natiestaat!