Wat is dat toch met dat Zaanse geteisem? Nu eens geen opgeschoten jongeren en treitervloggers, maar een van ‘s werelds grootste supermarktconcerns dat al een paar weken terreur zaait. Wat een kloothommels! Dat ze gewoon het lef hebben om dispensers in hun winkel te introduceren mét noten! Dat verzin je toch niet? Da’s pure genocide!
Als Albert Heijn zo doorgaat, zijn er straks geen mensen met een notenallergie meer. En dat zijn ook gewoon mensen met gevoelens en dromen, hoor! Een ware toevoeging aan het menselijke bestand.
Ja, Albert Heijn haat mensen die opzwellen bij het zien van noten. En terecht als je het mij vraagt, want het is natuurlijk geen porem: klanten die na een spontane aanval schuimbekkend op de grond liggen te stuiptrekken. Weg ermee, moeten ze gedacht hebben. En wat is de beste oplossing? Justum, notentaps!
Stortbakken vol onschuldig ogende nootjes, maar voor het nietsvermoedende winkelende publiek met notenallergie is de nabijgelegen pot Zaanse Mayonaise tot een dodelijke boobytrap verworden. Maar niet alleen de Zaanse producten zijn onderdeel van het complot. Nee, het volledige gangpad is een no-go zone geworden. Zo ook de Heinz ketchup en de ingeblikte zalm van John West, die zich allemaal op ground zero bevinden.
Eigenlijk is de hele Albert Heijn effectief ontoegankelijk geworden voor de allergische medemens. Daarom ook dat je ze vroeger al niet zag op de broodafdeling, omdat de boefjes van de AH-bakkerij er al jaren noten verwerkten in de mueslibolletjes (alsmede zongedroogde druiven die liefst wijn waren geworden, maar dat is een ander aanstootgevend verhaal). Sterker nog, er zijn al met enige regelmaat mensen opgenomen in het ziekenhuis, nadat zij in de Allerhande het recept voor gluten- en lactosevrij notenbrood hadden gelezen.
Aangezien de Lidl al jaren soortgelijke notendispensers heeft, mijden mensen met een zwak voor noten de door Mengele geïnspireerde Duitse supermarktketen. Dus als je dacht, wat is het toch fijn winkelen in de Lidl. Dat komt dus doordat zij keine Üntermenschen tolereren. En zodoende zul je daar ook geen stuiptrekkende patiënten op de grond zien opzwellen. Dat winkelt wel zo fijn!
Het zal je ook niet zijn ontgaan dat een marginaal deel van de bevolking allerlei ontwijkende manoeuvres maakt wanneer zij een winkelstraat inlopen waar een C’est Bon is gevestigd. Dankzij een nieuwe Android-app, binnenkort ook verkrijgbaar voor de iPhone, worden lieden met een notenfobie tijdig gewaarschuwd voor C’est Bon en mobiele notenkraampjes (mits de GPS van het apparaat aanstaat). Dat heeft de nodige doden weten te voorkomen en de doorstroom in dergelijke winkelstraten met 23% bevordert.