Ook dit jaar was de HoeMensenDenken-barbecue weer grootser dan groots! Meestergriller Freek had zijn gigantische customized BBQ aangezwengeld. Lading 1 was exquise Pulled Pork met zelfgemaakte, vakkundig ingedikte saus (mannen doen wonderen met ingedikte saus). Daarna moesten 12 kilo in-house gemarineerde en met Johnny Walkers-siroop gelakte spareribs eraan geloven. Aan de op het laatste moment ingekochte beefburgers (we mochten eens te weinig hebben) kwamen we echt niet meer toe. Toetje om de maag te sealen, uitbuiken. Enkel alcohol vloeide nog in de kieren; meer zat er niet meer in. Qua eten dan. De verhalen waren groots. Topper was de anekdote die verhaalde over een voorbinddildo op de Kamasutrabeurs en dat je niet moet deep throaten bij een dame die kauwgom kauwt. Maar goed, daar gaat Marga nog een coming of age roman over schrijven.
Nu volgt het enig overgebleven, niet vernietigde bewijsmateriaal.
De honger was énorm en het varken nog niet gaar. Daarom moest er eerst een potje gebitterbald worden. Met Paul als voorstopper en Remco in de rol van libero wonnen we dik.
Waarvan akte, webmeester Paul. No #Bitterbal, No Life.
Pascal, het bitterballenmonster.
het olievat – annex de barbecue – (inclusief bieropener, want mannen en zo) werd aangezwengeld.
En toen volgde… VLEESCH!!
Na gedane arbeid (koken), kondigt Pascal de prestaties van chefkok Freek naar behoren aan. Hij beschrijft hoe de maestro aanstonds zijn pork gaat pullen. En bevruchten met Panama-Paprika.
Van deze culinaire ejaculatie hebben wij ook bewegend beeld:
Pork pulling to the max. Achter Freek zit Kees. Kees zit gewoon Kees te wezen. Oftewel: wachten tot het vlees doorkomt.
De pork before pulling. (Pre-Pulled Pork)
De pork after pulling (Post-Pulled Pork). Nee, dat zijn geen afgesneden voorhuidjes.
De spare ribs volgden al rap. De vingers werden afgelikt. Veelvuldig.
Zelfs middelvingerlikken was ineens geen issue meer.
Niemand kon Jan nog storen. Gesprek was niet meer mogelijk. En rechtsachter zit Kees nog steeds Kees te wezen.
“Aanvalluhhhh!”
Remco wist niet hoe snel hij het vlees van de botten moest rukken. Alsof het een meisje was. Zo lekker! Luuk kijkt vol ontzetting toe. Dat was toch zijn bordje?
HoeVrouwenDenken was zwaar ondervertegenwoordigd, maar toch zwaar aanwezig. Even voor de goede orde: Annet nam de foto.
Kijk Dennis (de Laatbloeier) eens shinen tussen de dames: Beetje pulled-pork-grease in de baard en gáán.
Uitbuiken. Met de laatste bitterballen. En een potje wie-van-de-drie: “Mijn naam is Joep Kaalkop!” “Mijn naam is: Joep Kaalkop.” “MIJN naam is Joep Kaalkop.”
De dames wensten geen commentaar te geven op hun MacCleans-gebitten.
Dames zijn duidelijk gewend alles te slikken. Desnoods slagroom.
De restanten van een machtig mooie avond. En nacht.
Til next time!
EN NIET TE VERGETEN:
Een stevig woord van dank aan Freek, voor zijn gastvrijheid en zijn vleselijke kookkunsten.
Freek: Gij zijt geweldig!!