Brownies bakken, het is een kunst.
Echt goede brownies, bedoel ik. Want die je met een pakje van Dr. Oetker bakt zijn niet te nassen natuurlijk.
Denk er niet te licht over.
Maar als je mijn recept volgt, dan garandeer ik je een dankbare moeder van je kroost. Dat wordt neuken, tijdens moederdag!
Help mij, oh alwetende amateurbakker, en sekspert!
Vooruit dan maar weer. Onderstaand recept komt uit een Amerikaans kook- en bakbijbel.
Een beter recept voor smeuïge brownies vind je niet meer.
Ingrediënten
- 140 gram 70% (of meer) pure chocolade, in stukken gehakt;
- 60 gram gezoete chocolade (naar smaak melk- witte of pure chocolade) in stukken gehakt;
- 115 gram ongezouten roomboter, in blokjes gesneden;
- 45 gram goede cacao poeder. Niet de Nestlé-meuk;
- 225 gram fijne kristalsuiker;
- 3 grote eieren (ongeveer 200 gram ei);
- 10 ml vanille extract;
- 3 gram zout;
- 130 gram bloem;
- walnoten (optioneel).
Omdat er relatief weinig bloem in het recept zit krijg je van die lekkere kleffe brownies.
Houden ze van, de vrouwtjes.
En nu? Alles bij elkaar donderen, bakken en naar boven?
Nee joh, gekkie!
Doe eerst die oven maar eens voorverwarmen op 175 graden. Daarna leg je een velletje bakpapier op de bodem van je bakblik, en de rest van het blik vet je wat in. Dat zorgt ervoor dat je straks je brownies makkelijk uit het blik krijgt.
Jaja. Alles in het blik flikkeren, bakken en dán pas neuken. Helder.
Neehee.
Eerst moet je een garde gebruiken, voordat je die deegroller uit je broekje mag toveren.
Begin eens met alle chocolade in een kom te doen, samen met de boter en het cacaopoeder. Smelt het geheel “au bain-marie“, of gewoon in de magnetron.
Als het gesmolten is, laat je de vloeibare massa afkoelen.
Kan jij.
Zeker weten.
In een andere, grote (!) kom doe je de suiker, de eieren, het vanille extract en het zout en ga je er met de mixer doorheen. Mix dit plakkerige zooitje niet extreem lang. 15 Seconden als je een machinale mixer gebruikt. Een minuutje als je met de hand mixt. Mix het geheel iets langer als je geen fijne kristalsuiker gebruikt. Anders krijg je van die korrelige brownies.
Hierna (en je bent blij dat je een grote kom hebt gebruikt) giet je het chocolademengsel bij het eiermengsel. Zorg dat je chocoladesaus niet te warm is. Anders krijg je donkerbruin roerei. En da’s vies. Geloof me.
Mix deze twee mengsels met een spatel, totdat het één egale kleur heeft.
En dan spatel je er beetje bij beetje de bloem doorheen. Gebruik hierbij zeker geen mixer, want anders kan je de keuken gaan poetsen.
Beetje bij beetje, zodat je geen klonten bloem in je mix krijgt. Geduld is een schone zaak.
Vergelijk het een beetje met jouw bedprestaties.
Als je alles in één keer in het kommetje giet ben je snel klaar, maar echt lekker wordt het niet.
Neem je de tijd om het geheel goed in elkaar te laten vloeien, dan is het eindresultaat explosief lekker.
En hoe zit het nu met de noten?
Zodra alle bloem gemengd is kan je de walnoten er doorheen doen. Met je spatel.
Dit is optioneel.
Maar als er in jouw gezin geen notenallergie heerst, zou ik als de dooie donder die noten er doorheen gooien. Want dat smaakt gewoon veel lekkerder.
Zelf bewaar ik wat halve walnoten en die duw ik licht bovenop de uitgegoten mengsel. Want dat vind ik mooi. Maar dat hoeft dus niet.
Jaja, oké! Klaar. Nú dan in een bakblik gieten en seks hebben?
Yep.
Je mag.
Vul je bakblik met dit mengsel, duw bovenop eventueel die walnoten licht in je mengsel, en zet je blik middenin de voorverwarmde oven.
Na ongeveer 40 minuten steek je even in het midden van je brownies een satéprikker. Als je de prikker eruit haalt en er zitten geen smeuïge tarrels aan, dan is je baksel goed. Als de prikker gortdroog naar boven komt, dan ben je te laat en heb je droge kuch.
Blijf dus een beetje in de buurt van je brownies. Check ze niet elke 10 seconden, want dan gaat alle hitte uit je oven. Maar controleer na 40 minuten wel met enige regelmaat. Met je prikkertje.
Hoera! Voeren, die vrouw! Porno vanavond!
Jezus. Drachtige dekhengst dat je er bent. Heb nou eens geduld.
Laat je brownies eerst een beetje afkoelen. Gewoon op een rooster uit de oven. Een kwartiertje. Meer niet.
In dat kwartiertje kan je met het voorspel beginnen. Knuffel je vrouw. Masseer haar nek, streel haar hals. Fluister wat lieve woorden, en huppel daarna met je halve erectie terug naar de oven. Want je kan hem uit je blik storten, en je brownie dan nog lauw-warm. Perfect!
En geloof mij.
Als je een stuk brownie op een bordje legt, samen met een bolletje vanille-ijs en een kwakje slagroom en dat serveert, dan weet ik zeker dat jouw slagroom diezelfde avond uitgebreid geklopt wordt.
Want daar doe je uiteindelijk al die moeite voor.