
Bron: Pixabay.com
Koert Westerman leek bovenstaande aanvankelijk goed te begrijpen. Hij had zich, als voetbalcommentator bij een potje van Jong PSV, wat laten gaan. De beeldschone clubarts van de Eindhovense club kwam in het veld en er ving een zeer seksistische minuut aan.
Een vrouwelijke clubarts bij Jong PSV. Daar moet Koert Westerman een beetje aan wennen… 🤔 pic.twitter.com/sov2r4IZQA
— Rypke Bakker (@RypkeBakker) August 29, 2020
Koert was meer dan zestig seconden lang geen sportcommentator meer, maar een witte oude man uit de tijden van Benny Hill. Kan gebeuren. De sociale media corrigeerden hem en hij bood zijn excuses aan. Klaar, zou je zeggen. Een mooie les in hoe tijden gelukkig veranderen.
Dit is sportief! 👏👏👏 https://t.co/agHipbxvWz
— Annemarie Postma (@Postma11) August 30, 2020
Alleen, toen dacht de beste man dat hij er toch nog een tweetje aan moest besteden. Waarin hij stelde dat hij geframed was. Dat iemand dat fragment – van een minuut! – uit de context had gehaald. Wat er toen volgde, plaatste Westerman opeens weer in het kamp van mensen die vinden dat je tegenwoordig ook niets meer mag zeggen. Zelfs het begrip cancel cultuur komt ter sprake.
Lieve twittervrienden, vandaag is het mij een keertje overkomen. Ik ben moedwillig geframed door @RypkeBakker van @NUnl @NUsport in een poging mij door jullie te laten cancelen. De poging bestond uit een met zn telefoon klein stukje tekst filmen van een veel langer fragment.. 1/2
— Koert Westerman (@KoertWesterman) August 30, 2020
Nee Koert. Je mag tegenwoordig meer zeggen dan ooit. Wie weet, is luisteren wel het echte probleem.
Tja, blijft toch het risico dat er nu meer blessures gaan komen. Al dan niet vrijwillig. Ik ga er straks eens goed voor zitten.