Vorige week las ik een column van collega Mr. Pasquali over Mr. Marvis. Mr. Wie? Jawel, Mr. Marvis: voor de perfecte, meeademende shorts. Mr. Pasquali háát Mr. Marvis. Daar wil ik dus alles over weten, want ik ken Mr. Marvis helemaal niet. Als je wilt weten waarom Mr. Pasquali, Mr. Marvis haat, moet je zijn column even lezen.
Wat is Mr. Marvis dan helemaal? Een broekenboer, achterhaal ik. Zeg maar gerust een broekenketen, want de perfecte shorts & broeken van Mr. Marvis zijn uitsluitend verkrijgbaar in, ik citeer: ‘onze webshops, onze flagship store in Amsterdam (sinds 2020) en onze winkel in Antwerpen (2021). Kom langs voor inspiratie, probeer verschillende stijlen en krijg persoonlijk advies van onze style advisors.‘
Flagship! Style advisors! Géén winkel voor Jan met de Pet, die op school de Engelse les niet serieus nam.
Ik vermoed dat Jan met de Pet acuut de stamkroeg invlucht bij het horen van alleen al de woorden Flagship en Style advisors, maar dit terzijde.
Blijft de vraag: hoe maak je, zoals in het geval van Mr. Marvis, in no time van een broekenboer, een broekenketen? Daar gaat toch behoorlijk wat short money in zitten. Daarom nog even verder gezocht. De COO (Chief Operating Officer) van Mr. Marvis is Carl Brenninkmeijer.
Chief Operating Officer! Proef de titel op je tong. Daar neemt Jan met de Pet zijn petje automatisch voor af als hij heer Brenninkmeijer tegenkomt.
Brenninkmeijer dus. Kijk! Now we’re talking. Als je Brenninkmeijer zegt, dan zeg je C&A, dan zeg je vlaggetjesweek, dan zeg je C&A is toch voordeliger, enz. Omzet: een miljardje of 8 per jaar, schat ik. Dan is zo’n shorts- en broekenboer als Mr. Marvis klein bier qua financiering.
Maar hé, wacht even, is dat niet grensoverschrijdende concurrentievervalsing van Mr. Marvis? Want met zoveel miljarden achter de hand kunnen de Jansens’, de Vriezen, Ali C’s, en Mo B’s van deze wereld wel inpakken met hun broeken-handeltjes van twee halen, één betalen.
Mr. Harris heeft, zo te zien, duidelijk visionairs aan de knoppen, want ze belijden duurzaamheid. Hét toverwoord voor instant succes in deze tijd. Ik citeer Mr.Marvis:
Het gerecyclede katoen en polyamide dat we gebruiken is gecertificeerd volgens de Global Recycle Standard (GRS). Vanaf 2022 hadden/hebben we de ambitie om organic of gerecycled katoen te gebruiken in al onze shorts & broeken. Dit zal resulteren in een reductie van ongeveer 15% van onze totale CO2-uitstoot.
Wát zegt u? Jazeker, u hoort het goed: 15%! Daar gaat het klimaat van opknappen. Daar hef je het stikstofprobleem in één keer mee op. Eindelijk geen grote droogte of eindeloze plensbuien meer. Dus kopen voor je leven, die broeken van Mr. Marvis. Hijs jezelf desnoods in negen shorts tegelijk. Mr. Marvis rules the world.
Mr. Pasquali vroeg zich af, nadat ik hem vertelde over de duurzaamheid van Mr. Marvis, waarom we niet geregeerd worden door Mr. Marvis? Die zou wel het antwoord weten op alle wereldvraagstukken.
Daar ga ik een heel eind in mee. Mr. Marvis for President. Als voorman van de nieuwe Broeken-Burger-Beweging zou dat een welkome aanvulling zijn op onze landelijke trots: de Boeren-Burger-Beweging. Je zet jezelf als land dan toch maar mooi op de kaart onder het motto: in elke voedselbank een gratis onderbroek van Mr. Marvis voor de kleine man.
Mijn conclusie? Ik begin Mr. Pasquali’s haat jegens Mr. Marvis pas écht te begrijpen, een uur nadat ik dit stukje heb geschreven. Vanaf dat moment vliegen de commercials van Mr. Marvis mij via alle sociale en asociale media om de horen. Mijn hele laptop is ervan vergeven.
Uiteindelijk val ik uitgeput in een diepe slaap met gratis meegeleverde nachtmerrie: mijn deurbel gaat. Een man en een vrouw met een schooltas in de ene hand en een boekje in de andere hand. De titel? De holy shorts van Mr. Marvis. “Staat u open voor de here Marvis in uw leven?” vraagt de vrouw.
Ik knal de deur dicht en schrik wakker met het warme besef dat de voet van de man nog tussen de deur zat.
Ik beschouw dat als een vette bonus van Mr. Marvis.
Dus het ene bedrijf bespaart 15% uitstoot waarbij hun leveranciers daardoor 150% meer uitstoten?
Maar ja hoe zelfstandig is C&A nog eigenlijk als aanhangsel bij Wehkamp.
Die broeken ken ik niet en wil ik niet kennen. Ik bepaal zelf wel in welke broek ik mijn uitstoot deponeer.